YENI RecyClass SERTIFIKASI, AIRplus® 100% Recycled FILMLERDE %100 GERI DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEMENIN KULLANILDIĞINI ONAYLIYOR

Eylül 2023'ten Haberler

  1. Şirketimiz
  2. Haberler
  3. RecyClass sertifikası

RecyClass sertifikası, Storopack AIRplus® 100% Recycled filmlerde %100 geri dönüştürülmüş malzemenin kullanıldığını onaylıyor

Metzingen, Eylül 2023. AIRplus® 100% Recycled hava yastıklarımız artık RecyClass sertifikalıdır. Bu sertifika, AIRplus® 100% Recycled filmlerin tüm ürün kategorilerinde %100 geri dönüştürülmüş plastik kullanıldığını doğruluyor. Bu bizi, sektörde bu yüksek standardı alan ilk üreticilerden biri yapıyor. Sertifika, Avrupa çapında tüm Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu (EPR) alanında tanınmaktadır. 100% Recycled geri dönüştürülmüş hava yastıklarımızla döngüsel ekonomiye tam destek sağlıyor, Avrupa'nın plastik düzenlemelerine uyuyor ve plastik atıkların çevreye olan olumsuz etkilerini önlemeye yardımcı oluyoruz. Film, işlenmemiş ham maddelerden yapılmış geleneksel hava yastıklarıyla aynı üstün koruyucu özellikleri sunuyor. Hem kendi ürünleri için yüksek kaliteli koruyucu paketleme isteyen hem de sürdürülebilirliğe odaklanan şirketler için mükemmel çözümü oluşturuyor.

RecyClass, Storopack’ in değer zincirini tasdik ediyor

Tüm değer zinciri, sertifikalandırılmadan önce RecyClass organizasyonu tarafından denetlenmektedir. Sertifika, ham maddeden üretime ve nihai hava yastıklarının satışına kadar olan tüm süreçte kullanılan malzemelerin %100 geri dönüştürülmüş plastikten oluştuğunu teyit ediyor. Bu, AIRplus® 100% Recycled filmine ilişkin şeffaflığı ve müşteri güvenini artırıyor.

Geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmamış filmle karşılaştırıldığında, tüm yaşam döngüsü boyunca sera gazı emisyonları yüzde 30, su tüketimi ise yüzde 57 oranında azaltılıyor. Ayrıca, AIRplus® 100% Geri Dönüştürülmüş film birkaç kez geri dönüştürülebilme ve kullanımdan sonra geri dönüşüm döngüsüne eklenebilme özelliğine sahiptir.