Storopack, Kärcher ile pilot proje faaliyetlerine başlıyor

Basın açıklaması Kasım 2023

1. RENATURE 3D pilot proje Kärcher

Kärcher’de bir ilk gerçekleştirilerek, mevcut EPS paketleme sisteminden Storopack'in yeni sürdürülebilir çözümü RENATURE® 3D’ye geçildi.

Metzingen, Kasım 2023. Storopack ve Kärcher işbirliği ile uygulanan pilot projede bir ilk gerçekleştirerek, EPS ambalajı yerine Storopack'in yeni sürdürülebilir çözümü RENATURE® 3D kullanılıyor. Paketlenen ürün: Kärcher SC3 buharlı temizleme makinesi. Atılan bu yeni adımla, her iki şirket de sürdürülebilirlik stratejilerini daha da ileriye taşıyor. RENATURE® 3D, esasen bitki nişastasından oluşan özelleştirilmiş bir koruyucu paketleme çözümüdür. Ürün, TÜV Avusturya sertifikalıdır. Yani, hem evde hem bahçede kompostlanabilmektedir. Ambalajın tasarımına bağlı olarak, bu biyomateryal kullanılarak yüzde 50'ye kadar CO2 tasarrufu sağlanabilmektedir. Sürdürebilirlik yönünde diğer önemli bir avantajı, üretiminde, gıda endüstrisinin bir yan ürününü oluşturan ve genelde çöpe giden nişasta kullanılmasıdır. RENATURE® 3D, EPS ile aynı koruyucu özelliklere sahiptir. Bu da şu demektir: Ürünler sevkiyat kolilerinde mükemmel şekilde korunur. Parçalar birden fazla kez tekrar kullanılabilir. Müşteriler bunları kendi ürünlerinin nakliyesinde kullanabilir, örneğin mevcut ambalajı makas ve biraz su yardımıyla yeni geometrik şekillere dönüştürülebilir ve başka nesneler için koruyucu paketleme çözümü olarak kullanılabilir.

Storopack, kaynakların korunmasına büyük önem veriyor ve daha da sürdürülebilir olmak için sürekli çabalıyor. Bu doğrultuda şirket, 2025 yılına kadar kendi ürettiği koruyucu paketleme çözümlerinin en az yüzde 50'sini geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir ham maddelerden oluşturma hedefini koruyor.

Gönderilere Özgü Uyarlama

RENATURE® 3D, küçük adetlerden seri üretime kadar tüm satış pazarları için özelleştirilmiş bir paketleme çözümü olarak kullanılmaya uygundur: EPS kalıplanmış parçaların üretimiyle karşılaştırıldığında, alet kullanımı gerektirmez. RENATURE® 3D son derece kompakt kullanım imkânı sunar. Bu sayede kullanıcılar mevcut koli boyutlarını kullanmaya devam edebilirler. Koruyucu paketleme, kolilerdeki gönderilerin en iyi şekilde korunmasını sağlar: parçalar, gönderileri korur ve yerinde sabit tutar. Özel, esnek hücre yapısı sayesinde malzeme darbeleri emer ve böylece taşıma sırasında da hasarlara karşı optimum koruma sağlar. Koruyucu paketleme uzmanı Storopack, üreticilere ve e-ticaret şirketlerine özelleştirilmiş RENATURE® 3D koruyucu paketleme çözümlerinin her aşamasında tavsiyelerde bulunur ve destek verir.

BASIN İLETİŞİM

René Jochum